Ölands besöksguide för turistinformation

Ladda ner vår app!

App Store Google Play
Nyhet! Läs vårt
magasin

Capellagården

Postadress
Vickleby Bygata 25386 93 FÄRJESTADEN
Besöksadress
Vickleby Bygata 25386 93 Färjestaden
Telefon
0485-361 32
Fax
0485-36171
Capellagården är en fristående internatskola som erbjuder kurser inom textil, möbel och inredning, keramik och trädgård. Varje sommar hålls utställningar där skolans elever visar upp sitt kunnande och har i samband med detta även en utställningsbutik du kan besöka.

Capellagården har även en stor plantskola och trädgårdsbutik med ekologisk inriktning. Här odlas ca 400 olika sorter av krydd-, medicinal- och andra kulturväxter. I trädgårdsbutiken hittar du en mängd olika trädgårdsprodukter och ett urval av trädgårdslitteratur, fröer, verktyg, egen trädgårdskeramik och hudvårdande produkter m.m.

Den stora trädgården är sprungen ur den öländska bondgården och har sedan mitten av 1960-talet varit i ständig utveckling och är helt klart värt ett besök!

Under sommaren erbjuds även guidade visningar av Capellagården där du får besöka den färgstarka kolan, höra mer om trädgårdarna, husen och kulturmiljön.

Capellagårdens Trädgård och Plantskola har nu även en blogg där man kan följa trädgården och alla händelser under året. Bloggen hittar ni här: www.capellagardenstradgard.blogspot.se

  • Genre: Utställning, guidade visningar, kurser
  • Öppettider: Trädgårdsbutiken är öppen från mitten av april till mitten av september, utställningen och butiken håller öppet hela sommaren. Mer kring tider hittar du på hemsidan.
Gps koordinater
  • Latitude56.607322
  • Longitud16.473950
Erbjudande
Skicka info via SMS
Ditt telefonnummer
Skicka info via e-post
Din e-postadress